Woudsend e.o.

woudsend en omgeving

Woudsend

Woudsend is een mooi watersportdorp in het hart van het Friese merengebied. Er zijn diverse restaurants en cafeetjes met gezellige terrassen en er is een gevarieerd winkelbestand.
Woudsend heeft de charme van vroeger en het comfort van nu. De vele gerestaureerde panden, smalle steegjes, verrassende doorkijkjes en het gezellige dorpscentrum nodigen uit tot een ontdekkingstocht door het oude handelsdorp. De watersport liefhebber kan hier alle kanten op, voor zeilers zijn de grote meren zoals het Heegermeer de Fluessen en het Slotermeer in de onmiddellijke nabijheid. Met de sloep zijn er vele tochten te maken over verstilde grachten en vaarten in zuidwest Friesland. En wie wil fietsen of wandelen; het Gaasterland met de bossen en kliffen ligt onder hand bereik. Een dagje shoppen? Sneek ligt op 15 minuten rijden en is vanuit Woudsend ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar

to eat & drink

Gelegen aan één van de drukste vaarwateren in Friesland nabij het Heeger- en Slotermeer, direct naast de brug, is Café / restaurant De Watersport in Woudsend een bekende en vertrouwde plek om in een sfeervolle en een waterrijke setting van een heerlijke lunch of een smaakvol diner te kunnen genieten. 

Boergondische ontmoetingsplek waar je kunt eten & drinken, slapen en beleven.

Kwaliteit, gezelligheid en puur genieten, dat is waar Visrestaurant Vis en Meer sinds 2009 voor staat. 

Op het eiland is er een mogelijkheid voor een vaar- en wandel excursie over dit unieke natuurgebied. Bel ons voor de mogelijkheden. 0623054928

Ook verkopen wij ons eigen vlees!

Er zijn verschillende manieren waarop u met de Korneliske Ykes II mee kunt varen. Hieronder een korte uiteenzetting. Op de subpagina’s vindt u meer informatie.

Idyllischer kun je het je haast niet voorstellen! Op De Dyk in Woudsend vind je Proefkantoor De Klerk. Een restaurant met verhaal, want ooit diende dit monumentale pand als postkantoor van Woudsend. Een belangrijke plek voor de inwoners. Hier ging men vroeger heen om de, oh zo belangrijke, liefdesbrief te posten.

Unieke locatie, unieke beleving!
Eten en/of drinken in een kerk.
 

De oude doopsgezinde kerk, waarin ‘t Ponkje is gevestigd, stamt uit het eind van de 18e eeuw. Dit kerkje is een zogenaamde schuilkerk of vermaning.
De volgelingen van Menno Simons (1496-1561) hebben het gebouwtje in 1969 verkocht en toen is er dit gezellige Eethuisje van gemaakt.

De Pleats, wat boerderij betekent in het Fries, heeft in 1989 zijn deuren geopend. Wij zijn gevestigd in een mooie boerderij in het centrum van Woudsend tegenover de jachthaven. 

Genieten!
Relaxen tijdens een lazy Sunday afternoon, dansen op het terras met live muziek. Met heerlijke Cava loungen op het terras of in de winter genieten van Gluhwein bij het vuur. Laat je verwelkomen door de geur van de paling en geniet van de uiteenlopende gerechten van een keuken vol inspiratie. Dit alles met een zeer bijzonder uitzicht over het Slotermeer..