Welkom

welkom

Welkom op de website van bungalowpark de Rakken.

Ons park is begin jaren ‘70 aangelegd en ligt aan de Rakken, de verbindingswaterweg tussen Woudsend en het Heegermeer. Vanaf het park zeil of vaar je zo naar het Slotermeer en het Heegermeer, en ligt heel Friesland binnen handbereik.

Onze Vereniging van Eigenaren (VvE) bezit het gemeenschappelijke terrein, zoals de oevers, wegen en het groen. De huizen mogen alleen bewoond worden voor recreatief gebruik en daarmee komen alle 65 eigenaren en hun families naar ons park met hetzelfde doel: recreëren en genieten van de omgeving en de watersport.
Deze combinatie maakt ons park uniek.  We investeren zelf in onderhoud en verbetering van onze voorzieningen, waardoor ons park in Friesland bekend staat als het groene bungalowpark. En vanuit onze VvE organiseren we voor en met onze leden ieder jaar verschillende activiteiten, voor jong en oud. Zo hebben we onze jaarlijkse Rakken Regatta (gevolgd door een borrel en BBQ) en uitstapjes, bijvoorbeeld naar de Gouden Boaiem of de Palingaak te Heeg.

Er wonen nog veel eigenaren van het eerste uur waardoor de afgelopen jaren (en we verwachten dat dat de komende paar jaar ook zo zal zijn) een behoorlijk aantal woningen van eigenaar gewisseld zijn. Dit zorgt voor investeringen in en modernisering van de betreffende woningen en een verdere verjonging van de bewoners van het park.

Op de website treft u wat meer informatie over het park en een overzicht van te koop staande woningen, een idee van onze gezamenlijke activiteiten, tips over wat er in Woudsend en directe omgeving te doen is, en een fotogalerij.

Veel plezier op de site. Neem graag contact met ons op bestuur als u verdere informatie wilt.

Namens het bestuur van Vereniging Voorzieningen de Rakken

Leo Burger